Forskning- och utvecklingsingenjör på AstaZero

Ta chansen och häng med AstaZero på Göteborgsregionens, Sveriges och Europas häftiga resa mot automatiserade fordon!

Om oss
AstaZero, ett samägt bolag mellan av RISE, Research Institutes of Sweden (ri.se) och Chalmers Tekniska Högskola (Chalmers.se), är ett världsledande högteknologiskt testcenter för forskning och utveckling inom aktiv trafiksäkerhet, uppkopplade och automatiserade transporter. Testcentret har en unik sammansättning av fysiska och digitala utvecklingsmiljöer som skapar möjlighet att driva, stödja och påskynda forskning och utveckling. Utveckling sker genom partnerskap och nära samarbete med fordonstillverkare, leverantörer, myndigheter och universitet från hela världen.Som utvecklingsingenjör på AstaZero kommer du vara en del i utvecklingen av testutrustning, testmetodik och testmiljöer för att vi fortsatt ska vara världsledande inom verifiering av framtidens automatiserade och uppkopplade transportsystem. Med ditt bidrag kommer vi möjliggöra utmanande tester av automatiserade och uppkopplade fordon för en säker och hållbar trafikmiljö även i framtiden.

Om rollen
Du kommer utgöra en viktig del av AstaZeros R&D-avdelning, där vi forskar på och utvecklar lösningar som säkerställer transportsystemets tillförlitlighet även i framtiden. Genom medverkan i forskningsprojekt tillsammans med industri och akademi bidrar du till de teknologier som formar morgondagens transportsystem och infrastruktur. Ditt fokus kommer ligga på utveckling av digitala system som ska leda, styra och övervaka testningen i våra testmiljöer. Som mjukvaruutvecklare kommer du vara del i ett växande team som jobbar i både egna utvecklingsprojekt och forskningsprojekt tillsammans med flera olika företag. Målet är att skapa mjukvara som bidrar till ökad förmåga, både kortsiktigt och långsiktigt, i testningen på AstaZero. Du kommer också att interagera med andra områden som tex simulering. I din roll kommer du att jobba mycket självständigt, samtidigt som en nära dialog förs i teamet, som följer ett agilt arbetssätt. Ditt arbete sker framför allt på utvecklingskontoret i Lindholmen Science Park, med flexibilitet att arbeta viss tid hemifrån, men en hel del verksamhet är också förlagd till vår testbana utanför Borås.

Vem är du?
Du drivs av en naturlig nyfikenhet och gillar nya utmaningar. Du tar ansvar för det du utvecklar och har ett helthetstänk. Det är viktigt att du är självmotiverad med egen initiativförmåga och drivkraft. Att ta initiativ och driva nya idéer känns naturligt för dig. Du är M.Sc. inom datavetenskap eller likvärdigt område. Du har arbetat i 3 år eller mer som mjukvaruutvecklare och det är meriterande om du medverkat i en kommersiell release av en produkt. Du har arbetat med olika kommunikationsgränssitt, såsom TCP/IP, http, websockets mm. Du har goda C++ programmeringskunskaper och gärna kunskaper i t.ex. Python och shell scripting. Du är van att arbeta med olika varianter av Linux-distributioner. Du behärskar Svenska och Engelska i både tal och skrift. B-körkort är ett krav. Placeringen är i Göteborg, men du kommer också tillbringa arbetstid på testbanan utanför Borås. Meriterande är om du har kunskap av utveckling av webbgränssnitt i HTML/CSS, Qt, Eigen och/eller proj. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Är vi rätt för varandra?
På AstaZero gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi lovar dig inte ett lätt jobb men vi kan lova en spännande resa där vi tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor bidrar till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen.

Bland det roligaste som finns är att välkomna en ny kollega person till vår verksamhet. Drivkraften och nyfikenheten vi möter då är fantastisk. Vi vill att du ska fortsätta vara nyfiken och vilja mer. Du får ett eget ansvar för din karriär och genom en öppen dialog sätter vi tillsammans upp tydliga och transparenta mål för din framtida utveckling inom RISE. Därför erbjuder vi bland annat kontinuerlig kompetensutveckling. Det ska vara lätt för dig att känna dig utmanad och utvecklas under hela ditt arbetsliv. Att möta framtiden och dess utmaningar är vad hela RISE verksamhet handlar om.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta Nadja Svahn, chef för R&D AstaZero, 0705-526163. Sista ansökningsdag är den 31 oktober 2021.

Vår fackliga representant är Henrik Biswanger, SACO, 010 516 61 57

ORT
Göteborg

ANSTÄLLNINGSFORM
Tillsvidareanställning

JOBB TYP
Forskning – tex forskare/postdoktorer/doktorander

KONTAKTPERSON
Nadja Svahn
0705526163

REFERENSNUMMER
2021/474

SISTA ANSÖKNINGSDAG
2021-10-31

Skicka in din ansökan här!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.